Εκπαιδεύουν σκύλους-οδηγούς και τους παραχωρούν δωρεάν..

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πώς κάποιοι άνθρωποι λειτουργουν τοσο μη κερδοσκοπικά όταν ζουμε σε εποχες που ζητανε συνεχεια απο παντου!

Η πρώτη σχολή σκύλων-οδηγών στην Ελλάδα είναι ενεργή από το 2008 με το όνομα «Λάρα». Πρόκειται για σχολή που εκπαιδεύει τους σκύλους για να γίνουν οδηγοί σε άτομα με απώλεια όρασης και τους τα παραχωρεί δωρεάν.

Με αφορμή μια συνέντευξη της προέδρου της σχολής κας Ιωάννας Γκέρτσου στο flowmagazine.gr (απο οπου ειναι και οι φωτογραφιές της αναρτησης αυτης) θα ήθελα και εγώ να συμβάλλω στη διάδοση τόσων ενθαρρυντικών νέων και στην βοήθεια αυτης της τοσο σπουδαιας σημασιας κινησης

Σας αναφερω επιγραμματικα καποιες πληροφοριες της συνεντευξης την οποια αξιζει να διαβασετε ολοκληρη καθως και να επισκεφθείτε σάιτ της οργάνωσης.

Στη σχολή οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών εκπαιδεύονται για δυο με τρία χρόνια, πριν ξεκινήσουν «υπηρεσία». Το κάθε σκυλί να γίνει οδηγός, «πρόκειται κυρίως για Λαμπραντόρ, καθώς είναι σκυλιά εργασίας και ιδιαίτερα προσφιλή στον άνθρωπο». Η εκπαίδευση είναι συγκεκριμένη και έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις καθώς από τα δέκα Λαμπραντόρ, μόλις τα τρία μπορεί να είναι κατάλληλα για οδηγοί.

Εκπαιδεύουν σκύλους-οδηγούς με δωρεέςΕκτός όμως από αυτό, πραγματοποιούνται και άλλες δραστηριότητες στη σχολή. Συγκεκριμένα, εκπαιδεύονται και παρακολουθούνται οι χειριστές τους, διοργανώνονται ημερίδες και επιδείξεις με σκοπό την εξοικείωση του κοινού με τους Σκύλους-Οδηγούς και πραγματοποιείται εκπαίδευση ακόμα και στους εκπαιδευτές.

Πρόκειται συνολικά για σημαντικό βήμα προς την αυτόνομη διαβίωση και την καθολική πρόσβαση στα κοινά όλων των ανθρώπων, σε συνάρτηση με την αγάπη και το σεβασμό προς τα ζώα. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης υπάρχει πληθώρα τέτοιων σχολών.

Εκπαιδεύουν σκύλους-οδηγούς με δωρεές

«Στόχος είναι να εκπαιδεύουμε σε μόνιμη βάση δύο σκύλους το χρόνο. Ωστόσο πρέπει να αγκαλιάσει την ιδέα περισσότερος κόσμος». Η σχολή όπως ήδη αναφέραμε εκπαιδεύει και παρέχει δωρεάν, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και όλα τα έξοδα τόσο για τους σκύλους όσο και για του εκπαιδευτές, προκύπτουν από δωρεές.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s