Ενα ωραίο παραμύθι

Μια μέρα, συγκεντρώθηκαν σε κάποιο μέρος της γης, όλα τα συναισθήματα και όλες οι αξίες του ανθρώπου. Η Τρέλα, αφού συστήθηκε 3 φορές στην Ανία, της πρότεινε να παίξουν κρυφτό. Το Ενδιαφέρον σήκωσε το φρύδι και περίμενε να ακούσει, ενώ η Περιέργεια χωρίς να μπορεί να κρατηθεί ρώτησε: «Τί είναι το κρυφτό;»

Ο Ενθουσιασμός άρχισε να χορεύει παρέα με την Ευφορία και η Χαρά άρχισε να πηδάει πάνω κάτω για να καταφέρει να πείσει το Δίλημμα και την Απάθεια – την οποία δεν την ενδιέφερε ποτέ τίποτα – να παίξουν και αυτοί.

Αλλά υπήρχαν πολλοί που δεν ήθελαν να παίξουν.

Η Αληθεια δεν ήθελε γιατί ήξερε ότι ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα την αποκάλυπταν, η Υπεροψία έβρισκε το παιχνίδι χαζό και η Δειλία δεν ήθελε να ρισκάρει

Ενα, δυο, τρία άρχισε να μετράει η Τρέλα.

Η πρώτη που κρύφτηκε ήταν η Τεμπελιά. Μιας και βαριόταν κρύφτηκε στον πρώτο βράχο που συνάντησε. Η Πίστη πέταξε στους ουρανούς και η Ζήλια κρυφτηκε στην σκιά του Θριάμβου ο οποίος με την δύναμή του κατάφερε να σκαρφαλώσει στο πιο ψηλό δέντρο.

Η Γενναιοδωρία δεν μπορούσε να κρυφτεί, γιατί κάθε μέρος που έβρισκε της φαινόταν υπέροχο μέρος για να κρυφτεί κάποιος άλλος φίλος της, οπότε την άφηνε ελεύθερη. Και έτσι η Γενναιοδωρία κρύφτηκε σε μια ηλιαχτίδα.

Ο Εγωισμος αντιθέτως βρήκε αμέσως κρυψώνα ένα καλά κρυμμένο και βολικό μέρος μονο για αυτον. Το Ψέμα πήγε και κρύφτηκε στον πατο του ωκεανού. Το Πάθος και ο Πόθος κρύφτηκαν μέσα σε ένα ηφαίστειο. Ο Ερωτας δεν είχε βρει ακομα που να κρυφτεί. Έβρισκε όλες τις κρυψώνες πιασμένες, ώσπου βρηκε ενα θαμνο απο τριανταφυλλα και κρυφτηκε εκει…

1000 μέτρησε η Τρέλα και άρχισε να ψάχνει

Την πρώτη που βρήκε ήταν η Τεμπελιά αφου δεν ειχε κρυφτει και πολύ μακρια. Μετά βρηκε την Πίστη που μίλαγε στον ουρανό με τον Θεο για θεολογια. Ένιωσε τον ρυθμό του Πόθου και του Παθους στο βαθος του ηφαιστείο και αφου βρηκε την Ζήλια δεν ήταν καθολου δυσκολο να βρει και τον Θριαμβο. Βρήκε πολύ ευκολα το Δίλημμα που δεν ειχε ακομη αποφασισει που να κρυφτεί.

Σιγά σιγά τους βρήκε όλους εκτος απο τον Ερωτα. Η Τρέλα έψαχνε παντού πισω απο καθε δεντρο, κατω απο καθε πετρα, σε καθε κορφη βουνού, μα τιποτα. Οταν ηταν σχεδον έτοιμη να τα παρατήσει, βρήκε ενα θάμνο απο τριαντάφυλλα και άρχισε να τον κουνάει νευρικά ώσπου άκουσε ενα βογκητό πόνου. Ήταν ο Ερωτας που τα αγκάθια απο τα τριανταφυλλα του ειχαν πληγώσει τα μάτια.

Η Τρέλα δεν ήξερε πως να επανορθώσει, εκλαιγε, ζηταγε συγνωμη και στο τέλος υποσχεθηκε να γινει ο οδηγος του Ερωτα.

Και ετσι απο τοτε ο Ερωτας ειναι παντα τυφλος και η Τρελα παντα τον συνοδευει

 

 

 

 

 

 

Απο αυτά που διαδίδονται μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας 🙂

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s