Μήπως το 2014 να είναι η χρονιά μας;

Μπερδεύομαι! Πάω να πω κάτι θετικό και αισιόδοξο για την καινούργια χρονιά και μόλις σκεφτώ τις «προβλέψεις» σε εθνικό επίπεδο το «μετανιώνω». Πώς να πεις καλή χρονιά, δημιουργική, ευχάριστη, με θετικές ειδήσεις όταν από παντού βομβαρδιζόμαστε από δυσοίωνες προβλέψεις, φόρους κτλ;

Παρόλα αυτά δεν θέλω να τα παρατήσω! Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε και την δύναμη και την διάθεση αν πεισμώσουμε να κάνουμε την νέα χρονιά την αφετηρία μιας καλύτερης εκδοχής του εαυτού μας!

Να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι που να μας χαρακτηρίζει, κάτι που να μας δίνει χαρά, όρεξη και διάθεση. Που να μας αφήνει ένα αίσθημα πληρότητας, αγάπης και ισορροπίας ως προς τον ίδιο μας τον εαυτό πρώτα και σίγουρα για να μην πω αυτόματα και προς τους άλλους!

Εγώ έχω το κακό ότι ενώ έχω πολλές ιδέες κατα καιρούς, ξεκινάω κάτι και κάπου στην πορεία βαριέμαι! Αυτό είναι κάτι που θα προσπαθήσω να αλλάξω την φετινή χρονιά. Να έχουν διάρκεια οι αρχές που θα κάνω. Η αναβλητικότητα είναι μείον μου καραμπινάτο. Δεν με ενοχλεί προσωπικά (χι χι 🙂 ) αλλά για κάποια πράγματα θα πρέπει να την αλλάξω.

Φέτος θα ήθελα να βάλω λίγο στο επίκεντρο….εμένα!

🙂 όχι με την εγωιστική έννοια…ίσα ίσα….Γενικά δεν είναι λίγες οι φορές που με αφήνω στην άκρη… Σε διάφορους τομείς, πότε έτσι, πότε αλλιώς. Όταν δω κάτι γύρω μου και δω οτι μπορώ να κάνω κάτι ευχαρίστως θα αφήσω κάτι δικό μου στην άκρη για να βοηθήσω εκεί που μπορώ. Αυτό είναι ένα κομμάτι μου που δεν θα το άλλαζα!!!

Σκέφτηκα όμως ότι ίσως αποδώσω καλύτερα όταν θα κάνω περισσότερα πράγματα και για μένα 🙂 Είναι σημαντικό να νιώθουμε καλά. Αν ήδη νιώθω καλά με μένα φαντάζομαι ότι θα νιώσω ακόμα καλύτερα όταν βελτιώσω όσα χρειάζομαι. Ο καιρός περνάει, συνυπάρχουμε με οικογένεια, φίλους, η ζωή μας φέρνει καινούργιες γνωριμίες και είναι σημαντικό να δίνουμε το καλύτερό μας! Για μας και για τους γύρω μας. Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις που όσα και να δώσεις, ότι και να κάνεις παίρνεις μια τρύπα στο νερό. Τοίχος! Αλλά αυτή η κατηγορία επιβιώνει απο μόνη της με τις αυταπάτες της και τους ομοίους της. Εδώ επιλέγω να ασχοληθώ με τις κατηγορίες που αξίζει αν ασχοληθείς. Απλά το αναφέρω για να μην δημιουργήσω την εντύπωση ότι όλα και όλοι είναι σουπερ! Στην ζωή όμως πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε κάποια πράγματα όσο και αν μας είναι δύσκολο ή λυπηρό.

Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι περνάνε τη ζωή τους σε μια κατάσταση με ημίμετρα, με συμβιβασμό και με τον καιρό το να συμβιβάζονται με λιγότερα να προσαρμόζονται σε άλλα από αυτά που ονειρεύονται γίνεται μια καθημερινότητα. Δεν μιλάω για τις υλικές επιθυμίες. Μιλάω για το μέσα μας. Για το αίσθημα της πληρότητας! Για συναισθήματα, για τις δυνατότητες που αφήνουμε

Η εξέλιξη αρχίζει εκεί που τελειώνουν τα όριά μας. Εκεί που νομίζεις ότι δεν μπορείς η δεν ξέρεις, εκεί ξεκινά η δυνατότητα για αυτό που θα ήθελες να είσαι ή γιατί όχι για αυτό που είσαι σχεδιασμένος να είσαι.

 

Σχολιάστε