Πώς περνάει έτσι ο καιρός;

Παρακολουθούσα μια συζήτηση τις προάλλες και μιλώντας για το 2004 αναφέρθηκαν φυσικά ως «εδώ και μια δεκαετία» Ορίστε; Τι δεκαετία; Ποια δεκαετία;  Σιγά μην έχουν περάσει 10 χρόνια απο το 2004….»

Μα φυσικά και έχουν περάσει….σαν νερό! Πώς έχουν την τάση τα χρόνια να περνούν τόσο γρήγορα; Και πώς εφαρμόζει αυτό για το 2000 και μετά; Και φυσικά αφού περνάνε τα χρόνια μεγαλώνουμε και εμείς...

Και αν αυτό το διαπιστώνουμε τώρα, φανταστείτε πώς θα περάσουν άλλα τόσα, πώς θα ξυπνήσουμε μια ωραία ημέρα στα 40 στα 50 στα 60 στα 70 όπου θέλει ο καθένας και θα συνειδητοποιήσει ότι σκέφτεται το ίδιο, πράττει το ίδιο, ονειρεύεται τα ίδια πράγματα και απο πράξεις; Στην χειρότερη τίποτα! Και εκεί η συνειδητοποίηση του πώς περνάνε τα χρόνια θα συνοδεύσει και η θλίψη για όσα αφήνουμε να περνάνε. Για τα όνειρα που δεν πραγματοποιούμε, για τα πράγματα που δεν κάναμε, για τις συγνώμες που δεν ζητήσαμε, για τα σ’αγαπώ που δεν είπαμε, για τα ευχαριστώ που δεν είπαμε, για το ότι δεν τολμήσαμε να βγούμε απο αυτό που οι Αμερικάνοι λένε comfort zone, η ζώνη της άνεσής μας, ο κύκλος της ασφάλειάς μας. Τα όρια στα οποία αισθανόμαστε βολεμένοι και συνήθως δεν τολμάμε να βγούμε κάνοντας αλλαγές.

1385861_681220541911395_1925215448_nΑς ξυπνήσουμε!! Τι κι αν αυξάνονται τα χρόνια; Τι και αν αναπολούμε αναμνήσεις που ανήκουν στο παρελθόν; Μια ωραία εκδρομή; Μια πλάκα; Κάποιους φίλους; Διακοπές; Άλλα τόσα ξεδιπλώνονται μπροστά μας φτάνει να ζούμε την κάθε μας μέρα πραγματικά! 

Μπορεί τα χρόνια να κυλάνε σαν νερό αλλά δεν ειναι κρίμα να τα αφήνουμε να γλιστράνε μέσα απο τα χέρια μας; Ας μην αφήνουμε δικαιολογίες να μπαίνουν εμπόδιο. Κάθε πέρσι και καλύτερα λένε. Γυρίστε λίγο πίσω και κοιτάξτε. Τί λέγατε δυο χρόνια πριν; Τί κάνατε; Αν ακόμα γκρινιάζετε για τα ίδια προβλήματα δεν θα πρέπει αυτό να σας προβληματίσει; Τι σας κάνει να πιστεύετε οτι δεν θα συνεχίσετε να γκρινιάζετε για τα ίδια πράγματα δυο χρόνια μετά; Ποιόν περιμένουμε να κάνει κάτι για εμάς αν όχι απο τον εαυτό μας; Κάντε ακόμα πιο ουσιαστική απο ότι ίσως είναι την καθημερινότητά σας. Ξεκινήστε το χόμπι που διστάζατε, ταξιδέψτε, μοιραστείτε, αγαπήστε, δώστε, αισθανθείτε, φωνάξτε, γελάστε, κρατήστε τους φίλους σας κοντά….ΖΗΣΤΕ!!!!! Το θέμα είναι να προσθέτουμε ζωή στα χρόνια μας και να δημιουργούμε καινούργιες αναμνήσεις.

image013

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s