Θα σας λύσουν τα χερια

ΑΧΡΗΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

  • χρησιμοποιήσετε τα παλια καλτσον αφου τους κοψετε το τμημα της κοιλιας και της μεσης, για να δεσετε σωρους κουτιων ή εφημερίδων και περιοδικών οταν ξεμεινετε απο σπαγγο. (πηγή:ετσι απλά/οκτωβριος 2012)
  • Πλαστικά μπουκάλια νερού: στηρίγματα για να μενουν οι μποτες σας ατσαλακωτες οταν δεν τις φοράτε ή αν τους ανοιξετε με μια καλά ζεσταμενη καρφίτσα μια μικρή τρυπα στο πωμα του μπουκαλιού και το γεμισετε με νερο, μπορειτε να φτιαξετε ενα “αυτοματο” ποτισμα για καποιες γλαστρες σας. Γυριστε το αναποδα και βεβαιωθειτε οτι τρεχει σταγονα σταγονα (womenonly.gr)
  • Μεταλλικές κρεμάστρες καθαριστηριου: Κάθε φορά που κάποιο ρούχο κολλάει στο σώμα σας, απλώς περάστε την από πάνω του και εξουδετερώστε τον στατικό ηλεκτρισμό. Επίσης ανοίξτε προσεκτικά την ένωση της κρεμάστρας και περάστε σε αυτήν τα καρούλια από τις κορδέλες σας, ώστε να είναι πάντα νοικοκυρεμένα.(womenonly.gr)
  • Φίλτρα καφέ: Ξεπλύντε τα και τοποθετήστε τα στους πάτους τους, έτσι ώστε όταν ποτίζετε να συγκρατούν το χώμα και να μη φεύγει από τις τρύπες. (womenonly.gr)
  • Cds: σουβερ για να ακουμπάτε άφοβα το ποτό σας. Αλλά και: ένα έξυπνο κηροπήγιο-πιατάκι για μεγάλα κεριά, ώστε να μην τρέχουν πάνω στα έπιπλά σας. (womenonly.gr)
  • Εφημερίδες: Βασικό υλικό για αμπαλάζ. Περνάτε τα χαρτιά από τον καταστροφέα εγγράφων και αυτομάτως το δώρο σας βρίσκεται στα… πούπουλα. (womenonly.gr)
  • Ενα παλιό ζευγάρι κάλτσες: το Νο1 προστατευτικό όταν βάζετε παπούτσια μέσα στη βαλίτσα. Βάζετε μέσα σε κάθε κάλτσα από ένα παπούτσι και δεν χρειάζετε πλέον να ανησυχείτε για τις… αναταράξεις. Αλλά και: ένας πολύτιμος βοηθός στις μικρομετακομίσεις των επίπλων μας. Φορέστε από μια κάλτσα σε κάθε πόδι καρέκλας ή τραπεζιού και η μετακίνηση γίνεται παιχνίδι.(womenonly.gr)

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ;

  • αν θελετε να ταχυδρομησετε ή να πακετάρετε κάποιο εύθραυστο αντικείμενο που δεν χαλάει με το νερό, χρησιμοποιήστε σφουγγάρια μπανιου για να το προστατέψετε. Βρεξτε οσα σφουγγαρια χρειαζονται, σταθεροποιήστε τα με λαστιχακια. Οσο τα σφουγγαρια θα στεγνωνουν θα παιρνουν το σχημα του αντικειμενου και θα το κρατησουν ανεπαφο. Για να τα αφαιρεσετε, απλα ξαναβρεξτε τα (πηγή:ετσι απλά/οκτωβριος 2012)
  • Με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου κουζίνας λοιπόν μπορείς να:• Αφαιρέσεις τη σκουριά από τις επιχρωμιωμένες επιφάνειες του αυτοκινήτου σου. Τσαλάκωσε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (από την γυαλιστερή του πλευρά) και τρίψε με αυτό το σημείο του μετάλλου που έχει σκουριάσει. (Προσοχή μην παρασυρθείς και τρίψεις πλαστικές γυαλιστερές επιφάνειες που μοιάζουν με μεταλλικές).

    • Προστατέψεις αντικείμενα που δεν θέλεις να βαφτούν. Έστω ότι αποφασίζεις να βάψεις ένα δωμάτιο ή ένα έπιπλο αλλά δεν θέλεις να λερώσεις τα πόμολα ή τους μεντεσέδες: Τύλιξέ τα όλα με αλουμινόχαρτο, που φοριέται και αφαιρείται εξίσου εύκολα.

    • Καθαρίσεις μαγειρικά σκεύη, σχάρες και το γκρίλ του φούρνου από καμένα λίπη και φαγητά. Αν δεν έχεις πρόχειρο σύρμα για κατσαρόλες, κόψε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τσαλάκωσέ το ώστε να πάρει τη μορφή μιας μπάλας και τρίψε με αυτό (και υγρό πιάτων) τα επίμονα λιπαρά σημεία. Θα παρατηρήσεις ότι κάνει καλύτερη δουλειά ακόμα και από τα ειδικά σφουγγάρια. Μόλις τελειώσει την αποστολή του, πρέπει να το πετάξεις και να πλύνεις πολύ καλά το μαγειρικό σκεύος που έτριψες.

    • Ακονίσεις τα ψαλίδια σου. Κράτησε τα ψαλίδια σε φόρμα κόβοντας με αυτά ένα παχύ στρώμα αλουμινόχαρτου: Δίπλωσε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου 8 φορές και κόψε το σε λουρίδες.

    • Φτιάξεις έναν πρόχειρο, ανέξοδο και αποτελεσματικό ανακλαστήρα φωτός προκειμένου να φωτογραφήσεις ένα πορτρέτο ή ένα αντικείμενο που δεν φωτίζεται επαρκώς: Κάλυψε ένα κομμάτι σκληρό χαρτόνι με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου (από τη γυαλιστερή του πλευρά) και τοποθέτησέ το στο σημείο όπου θέλεις να ανακλάται το φως.

    • Προστατεύσεις τα φρούτα των οπορωφόρων από τις επιδρομές των πουλιών: Κόψε μικρές λωρίδες αλουμινόχαρτου, στρίψε τες και πέρασέ τες από μια χοντρή πετονιά. Στόλισε με αυτές τις πρωτότυπες γιρλάντες το φύλλωμα των δέντρων. Το θρόισμα της γιρλάντας και οι η λάμψη του αλουμινόχαρτου θα κρατήσουν μακριά τα πουλιά.

    • Καλύψεις τον πάτο του φούρνου, όταν έχεις βάσιμες υποψίες ότι το φαγητό που ψήνεις θα τον… περιποιηθεί κατάλληλα με καμένα λίπη: Πριν βάλεις μέσα το ταψί, στρώσε στον πάτο ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Όμως, μόλις εκπληρώσει τον σκοπό του, πέταξέ το, γιατί ενδέχεται η μόνιμη παρουσία του να προκαλέσει βλάβη στον φούρνο. (πηγή:Golden Magazine)


Σχολιάστε