DIY: Φτιάχνω το δικό μου: organiser! (Μέρος 1ο)

Στο προηγούμενο άρθρο, το θέμα μας ήταν Οργανώνουμε την χρονιά μας, και μιλήσαμε για τις ατζέντες.

Στην αγορά όπως είπαμε υπάρχουν υπέροχες προτάσεις για να διαλέξεις τι σε καλύπτει καλύτερα. Η εσωτερική δομή λίγο πολύ είναι η ίδια. Συνήθως δίνεται έμφαση στο αν θα έχεις μικρό ή μεγάλο χώρο στην κάθε ημέρα ώστε να κρατάς τις σημειώσεις σου. Εξωτερικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία . Όπως επίσης και το μέγεθος που σας εξυπηρετεί. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Κατά καιρούς έχω αγοράσει διάφορες ατζέντες… ναι απο αυτές με τα γλυκούτσικα εξώφυλλά που λέγαμε!

Κάποια στιγμή χάζευα πάλι στην αγορά διάφορες λύσεις. Το ότι λίγο πολύ όμως η εσωτερική δομή ήταν παρόμοια με έκανε να αποφασίσω να φτιάξω ένα δικό μου! Σας προειδοποιώ…μπορεί να θέλετε να φτιάξετε και εσείς μετά!

Τι να διαλέξω για να ξεκινήσω;

  • Να πάρω μια ατζέντα μεγάλη και να τροποποιήσω τα εξώφυλλα;
  • Να πάρω ένα μεγάλο τετράδιο και να το χωρίσω σε τμήματα;

Τα οφέλη είναι ότι βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη. Το αρνητικό είναι ότι δεν μπορώ να προσθαφαιρέσω κατηγορίες και φύλλα. Ήξερα απο πριν τις βασικές κατηγορίες αλλά ήξερα επίσης ότι συνήθως όλο και κάτι θα αλλάξει στην πορεία.

Έτσι λοιπόν κατέληξα σε δυο κλασέρ. Απλό και εύκολο. Οι κρίκοι που έχουν μέσα καθιστούν εύκολα την προσθαφαίρεση φύλλων έτσι ώστε να το διαμορφώνετε ανάλογα με τις ιδέες αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν. Αγοράστε και πακετάκια χαρτιού άσπρα ή και πολύχρωμα (για να τα χρησιμοποιήσετε σε εκτυπώσεις) και έτοιμοι!

Έτοιμοι για αρχή δηλαδή. Ανοίξτε τα συρτάρια σας, βγάλτε στην επιφάνεια την γραφική σας ύλη. Αλλά πάλι…. γιατί να μην βγείτε για μια βόλτα στα μαγαζιά… για να ανεφοδιαστείτε… τόση δουλειά θα κάνετε να μην έχετε τα κατάλληλα σύνεργα και την κατάλληλη διάθεση; Πως θα το κάνετε μοναδικό; Θα είναι το προσωπικό σας organiser που θα το έχετε φτιάξει όπως αρέσει σε σάς, για να το χρησιμοποιείτε και να πετύχετε τους στόχους σας!  Αρά; Επιβάλλεται!

  • Διαχωριστικά
  • Χαρτόνια
  • Στυλό
  • Μολύβια
  • Σελιδοδείκτες
  • Συνδετήρες
  • Αυτοκόλλητα

είναι μόνο μια μικρή ιδέα από τι θα χρειαστείτε! Πέρα από την πλάκα όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε την δουλειά σας με ότι διαθέτετε στο σπίτι και με την φαντασία σας. Αν πιάνει και το χέρι σας μάλιστα και σκιτσάρετε και λίγο είναι το ίδιο και καλύτερο! Η διακόσμηση είναι καθαρά θέμα αισθητικό! Η ουσία είναι εντός!

IMG_3035

Η μεγάλη έκδοση που εξωτερικά δεν το έχω ολοκληρώσει (διακοσμητικά)

Πάρτε λίγο χρόνο να σημειώσετε τις κατηγορίες που θέλετε να έχει το organiser σας. Έτσι θα έχετε ένα πρώτο σκελετό των σκέψεων σας αλλά και μια πρώτη εικόνα για το πόσα διαχωριστικά θα χρειαστείτε. Αν χρειαστείτε υποκατηγορίες μπορείτε επίσης να το σημειώσετε. Δεν υπάρχουν πρέπει. Είναι το δικό σας πρόγραμμα και θα σημειώσετε ότι σας εκφράζει. Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε την δομή που έχουν οι ατζέντες του εμπορίου. Αυτό είναι άλλωστε και ο λόγος που φτιάχνετε το δικό σας. Αν ξεχάσετε και κάτι δεν υπάρχει άγχος. Το προσθέτετε όποτε θέλετε. Είπαμε : Κρίκοι. Σωτήριοι!

Κάντε λοιπόν ένα προσχέδιο, πως το έχετε στο μυαλό σας;

Στην περίπτωση μου, επειδή ανοίγομαι πολύ σε ιδέες, σκέφτηκα ότι θα ήθελα στο organiser μου να συγκεντρώσω και άλλες κατηγορίες έτσι ώστε να τις έχω μαζεμένες αντί για δεξιά και αριστερά σε διάφορα τετραδιάκια. Για παράδειγμα: ιδέες για το blog. Ή τον προγραμματισμό για το εβδομαδιαίο μενού (θα μιλήσουμε στην πορεία). Ήταν μια ευκαιρία περαιτέρω οργάνωσης και αυτός ήταν και ένας λόγος που αποφάσισα να φτιάξω δυο. Το πρώτο και μεγαλύτερο και το δεύτερο πιο μικρό [17X25 (πάντα σε μέγεθος γιατί σε πάχος είναι γεμάτα και τα δύο)] για να χωράει και στην τσάντα μου!

 

IMG_3034

Η μικρότερη που μπορεί να μεταφερθεί και πιο εύκολα

Μια σκέψη σχετικά μέ το “DIY: Φτιάχνω το δικό μου: organiser! (Μέρος 1ο)

Σχολιάστε