Σε συνεχεια του αιτηματος της Lafarge

Ενημερωτικα θα ηθελα να αναφερω οτι σε συνεχεια του κειμενου για το αιτημα της Lafarge η προταση απορριφθηκε ομοφωνα απο το Συμβουλιο. Ο αριθμος των ατομων που παρεβρεθηκαν ηταν αξιολογος αν και θα περιμενες να ειναι ακομα μεγαλυτερος καθως και πιο νεοι για ενα τοσο σοβαρο θεμα που αφορα ολους.

Ιδιαιτερα αξιολογη ηταν η παρουσια των εργαζομενων που απο την πρωτη στιγμη που ξεκινησε ολη αυτη η προσπαθεια για την βελτιωση των συνθηκων εργασιας και τον περιορισμο της μολυνσης του περιβαλλοντος και του αερα που αναπνεουμε ηταν μαζι στον αγωνα αυτο. Στο συμβουλιο λοιπον ηταν εκει για να διεκδικησουν το δικαιωμα τους σε ανθρωπινες συνθηκες εργασιας, μιας και οι εργαζομενοι ειναι οι πρωτοι που πλητονται απο ολα οσα γινοντουσταν εκει μεσα ολα αυτα τα χρονια, και οι πρωτοι που «πηραν μια ανασα» απο ολα αυτα τα εργα που εγιναν οσο αφορα τις βελτιωσεις των συνθηκων παραγωγης υλικων μετα τις πιεσεις της επιτροπης.

Μπραβο τους λοιπον και μπραβο στην τοπικη κοινωνια που δεν βρεθηκε ουτε ενας να υποστηριξει το αντιθετο. Παντα μεχρι στιγμης φυσικα. Αν κατι αλλαξει στην πορεια εδω θα ειμαστε παλι…

Σχολιάστε